همه چیز در مورد منطقه ازاد ارس جلفا
«شهرستان جلفا» [[jwplayer mediaid="3337"]gth
جلفا؛ شهرستان جلفا یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی است؛ که در ناحیهٔ شمال غربی این استان واقع شدهاست. مرکز جلفا، شهر جلفا است. شهرستان جلفا، پیشتر یکی از بخشهای شهرستان مرند محسوب میشد، که به دلیل تجاری بودن و مهم بودن به شهرستانی مستقل تبدیل شد.
شهرستان جلفا، در شمال کوه کیامگی داغ و در حاشیهٔ جنوبی رود ارس قرار گرفته است. جلفا، از جنوب به شهرستان مرند و شهرستان ورزقان، از شرق به شهرستان کلیبر، از غرب به استان آذربایجان غربی و از شمال به جمهوری آذربایجان و ارمنستان محدود می شود.
جلفا، در گذشته تابع شهرستان مرند بود؛ که بعداً با الحاق برخی روستاهای دیزمار ارسباران، به مرکزیت خاروانا، تحت عنوان بخش سیه رود یا دیزمار غربی، به شهرستان جلفا تبدیل شد. بیشتر مکانهای تاریخی و اماکن مذهبی و جنگلی-توریستی جلفا، در دیزمار غربی و در روستاهای کردشت، اشتبین، نوجمهر، دوزال و …قرار دارند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جمعیت شهرستان جلفا، طبق آخرین آمار که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ منتشر شدهاست، ۵۳٫۵۷۹ نفر تخمین زده شدهاست، که از این تعداد ۴۴٫۸۲۹ نفر در بخش مرکزی و ۸٫۷۵۰ نفر در بخش سیه رود ساکن اند. هم چنین، جمعیت شهر جلفا، ۵٫۳۱۶ نفر، شهر هادی شهر، ۲۸٫۵۵۵ نفر و شهر سیه رود ۱٫۵۱۱ نفر است. زبان همه اهالی جلفا، ترکی آذربایجانی بوده و همگی پیرو شیعه ۱۲ امامی هستند.
جلفا ابشار آسیاب خرابه سوغات بازار ارس کلیسا پل ایرانگردی توریستی سفر بازدید دیدنیهای جاذبه گردشگری شهر دیدنی های آثار تفریحی تاریخی نقاط مکانهای جاهای مناطق مکان اماکن طبیعی رودخانه شهرستان آرامگاه امامزاده.
این مطالب منحصربفرد را تنها درصفحه اصلی این سایت بخوانید
رازهای خوشبختی و راه سعادت بشر – بتهای قلبت روبشکن – قوانین خوشبختی بشر
حمایت اززنان وکودکان_ سقط جنین – عشق جنسی،عشق آسمانی – سرگذشت
شهرستان جلفا، به خاطر داشتن آثار تاریخی و دیدنی فراوان، یکی از شهرستانهای دیدنی استان آذربایجان شرقی، به شمار میاید. از “مهمترین آثار تاریخی و دیدنی جلفا، آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی، برج دوزال، حمام کردشت، کلیسای سنت اسپتانوس جلفا، آسیاب خرابه جلفا،روستای اشتبین جلفا، کلیسای مریم مقدس جلفا، امامزاده سید محمد آقا جلفا، زیارتگاه بابا یعقوب، قلعه علی بیگ جلفا، حمام تاریخی جلفا، امامزاده سید ابراهیم جلفا و قلعه کردشت جلفا” هستند.
«ویژگیهای مهم جلفا»
بعضی ویژگیها هم چون قرار گرفتن شهرستان جلفا، در حاشیهٔ رود ارس، قرار گرفتن جلفا در مرز ایران با جمهوری آذربایجان و ارمنستان و قرار گرفتن جلفا، در یک منطقهٔ تجاری، جلفا را به یکی از قطبهای مهم تجاری جمهوری اسلامی ایران تبدیل کردهاست.
“منطقه آزاد تجاری ارس” lkxri hchn hvs
منطقه آزاد تجاری ارس، یکی از قطبهای بازرگانی در ایران است. در این منطقه، پروژههای مختلفی، همچون احداث فرودگاه بینالمللی و دانشگاه بینالمللی در حال اجرا است. جلفا ابشار آسیاب خرابه سوغات بازار ارس کلیسا پل ایرانگردی توریستی سفر بازدید دیدنیهای جاذبه گردشگری شهر دیدنی های آثار تفریحی تاریخی نقاط مکانهای جاهای مناطق مکان اماکن طبیعی رودخانه شهرستان آرامگاه امامزاده.
بخش مرکزی شهرستان جلفا
دهستان شجاع جلفا؛
دهستان ارسی جلفا؛
دهستان داران جلفا؛
شهرها: جلفا و هادیشهر؛
بخش سیهرود جلفا؛
دهستان دیزمار غربی جلفا؛
دهستان نوجهمهر جلفا؛
شهرها: سیهرود جلفا؛
شهرستان جلفا
اطلاعات کلی جلفا
کشور ایران
استان آذربایجان شرقی
مرکز جلفا
مردم
زبانهای گفتاری ترکی آذربایجانی
جغرافیای طبیعی
مساحت ۱٬۶۷۰ کیلومتر مربع
بر گرفته از سایت ویکی پدیا
«آبشار آسیاب خرابه جلفا» جلفاhfahv hsdhf ovhfi [gth
آسیاب خرابه، یکی از اماکن دیدنی و توریستی استان آذربایجان شرقی می باشد، که در شهرستان جلفا و درنزدیکی مرز ایران با جمهوری آذربایجان، قرار گرفته است. آسیاب خرابه، آسیاب آبی بود که سالها پیش مورد استفاده مردم منطقه جلفا، قرار می گرفت؛ ولی اکنون بهدلیل تخریب قسمتهای عمده آن کاربردی ندارد و بههمین دلیل به «آسیاب خرابه»، شهرت یافتهاست. ارتفاع آسیاب ۱۰ متر و مساحت محوطه پایینی آن ۲۰۰متر مربع میباشد. آبشار آسیاب خرابه، در ۳۵ کیلومتری شرق شهر جلفا، قرار گرفته است. در طول مسیر صحنه های دیدنی کوههای البرز، رودخانه ارس (رود ارس)، کوه آرارات و مرز کشور آذربایجان دیده میشود.
“آبشار آسیاب خرابه جلفا، یکى از زیباترین مناطق دیدنى آذربایجان شرقى”، است و این آبشار به علت وجود ویرانههاى یک آسیاب آبى به آسیاب خرابه معروف شده است. جاذبه های گردشگری جلفا.
براى رسیدن به این مکان بسیار دلانگیز، باید از جادهٔ مرند – جلفا به هادی شهر (علمدار – گرگر) رفت و با عبور از یک جاده خاکى، در نوار مرزى ایران و جمهورى آذربایجان و گذشتن از یک جادهٔ فرعى، به درهاى باصفا رسید که محل آسیاب خرابه قرار دارد.از تبریز تا جادهٔ فرعى جلفا، به علمدار ۱۰۶ کیلومتر است. از علمدار تا آسیاب خرابه، ۲۷ کیلومتر راه خاکى است. در سمت راست ته دره آبشارهاى فراوانى، به وجود آمده است. تمام سطح دیوارهها پوشیده از خزه و گیاهان آبزى است.
صدها آبشار کوچک و بزرگ و صداى یکنواخت ریزش آب، چشمانداز بدیع و هواى خنک، از جاذبههاى دلپذیر جلفا است. ارتفاع آبشار اصلى آسیاب خرابه جلفا، حدود ۱۰ متر و مساحت محوطه آن ۲۰۰ مترمربع است!
جلفا از نظر بافت اجتماعی، منطقهای کارگری است و همه گونه خدمات عمومی در جلفا یافت میشود. وجود گمرک مرزی ایران و جمهوری آذربایجان و مبادله کالا و مسافر، سبب جذب جمعیت فعال به جلفا شده و جلفا را به ناحیه ای مهاجر پذیر، تبدیل کرده است. از طریق گمرک جلفا؛ بسیاری از محصولات مورد نیاز کشور؛ مانند: کاغذ، انواع کود شیمیایی، مواد اولیه پلاستیکی، نخ ابریشم مصنوعی، قطعات موتور کامیون و امثال آن، به ایران وارد و محصولاتی از قبیل خشکبار، قالی و گلیم صادر میشود.
این مطالب منحصر بفرد را تنها در صفحه اصلی این سایت بخوانید
راز های خوشبختی وراه سعادت بشر – بت های قلبت رو بشکن – قوانین خوشبختی بشر
حمایت از زنان و کودکان _ سقط جنین – عشق جنسی ، عشق آسمانی – سرگذشت های عبرت آموز
«کلیساى سنت استپانوس جلفا»;gdshd skj hsjhk,s
کلیساى سنت استپانوس جلفا، در ۱۶ کیلومترى غرب جلفا و به فاصله ۳ کیلومترى کرانه جنوبى ارس و در روستاى متروکه اى به نام دره شام، قرار دارد. “نام کلیسا، برگرفته شده از نام استپانوس شهید اول راه مسیحیت” مى باشد و به علت استقرار آن در روستاى دره شام، به این نام نیز خوانده مى شود. درباره تاریخ بناى کلیسا، اظهارات گوناگونى ابراز شده است. عده اى آن را از بناهاى اوائل مسیحیت، مى دانند برخى چون تاورنیه، بناى آن را به دوره صفویه نسبت مى دهند.
برگرفته از وبلاگ: daneshgeography
“موقعیت جغرافیایی، حدود و وسعت شهرستان جلفا”
شهرستان جلفا، در شمال غربی استان آذربایجان شرقی، بین ۴۵ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۴۶ درجه و ۳۱ دقیقه طول شرقی و بین ۳۸ درجه و ۳۹ دقیقه تا ۳۹ درجه و ۲ دقیقه عرض شمالی بصورت نوار باریکی در مرز شمالی استان، قرار گرفته و از شمال به رودخانه ارس و جمهوریهای نخجوان و ارمنستان و آذربایجان منتهی میشود. وسعت جلفا، ۳۱/۱۶۷۰ کیلومتر مربع می باشد؛ که شهرستان کلیبر، حدود شرقی و شهرستانهای مرند و ورزقان نیز همسایگان جنوبی جلفا، محسوب میشوند.
بطور متوسط، عرض جلفا ۱۷ کیلومتر، و طول آن ۱۰۰ کیلومتر است. شهرجلفا، مرکز جلفا در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب تبریز و ۶۵ کیلومتری شمال شهر مرند قرار دارد. از نظر وسعت، جلفا از شهرستانهای کوچک استان، به شمار میرود و با ۳۱/۱۶۷۰ کیلومتر مربع وسعت تنها ۴/۳ از کل مساحت استان را در پوشش خود داشته؛ که از ایـن نظر در رده دوازدهم قرار دارد.
بخش مرکزی شهرستان جلفا، دهستانهای شجاع و ارسی را در بر میگیرد. شهر جلفا، در محدودة جغرافیائی دهستان شجاع و شهر هادی شهر، در محدودة جغرافیائی دهستان ارسی، قرار گرفته است. از نظر تقسیمات سیاسی، شهرستان جلفا، دارای دو بخش با نامهای بخش مرکزی و بخش سیه رود و ۵ دهستان، با نامهای: دیزمار غربی، نوجه مهر، ارسی، داران، شجاع میباشد. براساس آمار سال ۱۳۸۳ تعداد آبادیهای دارای سکنه شهرستان جلفا، ۷۳۲۱۹ آبادی میباشد.
اقلیم کلی شهرستان جلفا، نیمه خشک و سرد میباشد وفقط قسمت کوچکی از ارتفاعات فوقانی و حاشیه رود ارس، دارای اقلیم خشک و سرد میباشند. مقدار بارش سالیانه ۲۲۵ تا ۴۰۰ میلی لیتر میباشد. مقدار متوسط دمای سالیانه ۱۵ درجه سانتی گراد در حاشیه رود ارس، تا ۵ درجه در ارتفاعات بلند متغیر است. تعداد روزهای یخبندان در جلفا، ۸۰ روز میباشد؛ که این مقدار تا ۱۴۰ روز در مناطق مرتفع تر نیزافزایش مییابد.
شهر جلفا، از سال ها پیش دارای ایستگاه سینوپتیک بوده است. جلفا ابشار آسیاب خرابه سوغات بازار ارس کلیسا پل ایرانگردی توریستی سفر بازدید دیدنیهای جاذبه گردشگری شهر دیدنی های آثار تفریحی تاریخی نقاط مکانهای جاهای مناطق مکان اماکن طبیعی رودخانه شهرستان آرامگاه امامزاده.
“جغرافیای تاریخی شهرستان جلفا”
جلفا، از زمانهای پیش از میلاد، به خاطر موقعیت جغرافیایی و استراتژی، اهمیت زیادی داشته و از لحاظ فرهنگی و مدنی، دارای شهرتی بس فراوان بوده است. به طوری که اصحاب الارس، در زمان حضرت سلیمان بن داود در جلفا، ظهور کرده و سبب ایجاد دوازده شهر جلفا در کنار رودخانه ارس شدند، که نام دوازده ماه بر آنها اطلاق گردید؛ که عبارتند از: آبان – آذر – دی – بهمن – اسفند – فروردین – اردیبهشت – خرداد – تیر – مرداد – شهریور و مهر، که پایتخت ملک آنها شهر اسفندار بود، مردم جلفا، صنوبر پرست بودند و از آب چشمه زیر صنوبر، با اعتقاد بر اینکه در صورت مصرف از آن خشک می شود استفاده نمی کردند و آب مصرفی خود و حیواناتشان را از رودخانه ارس تامین میکردند.
مردم شهرهای جلفا، برای خود اعیادی در نظر گرفته بودند؛ که بر سر هر ماهی و هر برجی در یک شهر از این شهر های دوازده گانه جمع می شدند و پس از بستن یک چادر حریر به درخت صنوبر و ذبح کردن قربانی های خویش، بر آنها آتش می زدند و پس از دود کردن لاشه حیوانات و حائل شدن بین مردم و صنوبر، به ناله و زاری پرداخته و از درخت صنوبر می خواستند تا از تقصیر آنها بگذرد.
پس از اتمام این مراسم، تا ماه بعد مشغول انجام کارهای خود می شدند و زمانی که نوبت اسفندار، پایتخت اصحاب الارس فرا میرسید، هر شهر، پس از تدارک قربانی و خیمه زنی در کنار درخت صنوبر، از باب های دوازده گانه شهر جلفا، که از هر باب آن، مخصوص یک شهر بود، وارد می شدند و بعد از عبادت به شادی و خوشحالی مشغول می شدند!
این مطالب منحصر بفرد را تنها در صفحه اصلی این سایت بخوانید
راز های خوشبختی و راه سعادت بشر – بت های قلبت رو بشکن – قوانین خوشبختی بشر
حمایت از زنان و کودکان _ سقط جنین – عشق جنسی ، عشق آسمانی – سرگذشت های عبرت آموز
در سفرنامه های بسیاری در مورد ارس و جلفا، که محل گذر سیاحان قرار گرفته، مطالبی نگاشته شده است که از آن جمله می توان، با موارد زیر اشاره کرد:
- اولیای چلبی، از دانشمندان و سیاحان مشهور دولت عثمانی؛
- ماری پوتی و هیات فرانسوی همراه، مربوط به دوران لوئی چهاردهم؛
- آمبروسیو کنتارینی؛
- حاج سیاح ایرانی خانلر؛
- میرزا اعتصام الملک؛
- هنریش بروکش؛
- ژان تاورنیه و …
«آثار تاریخی و دیدنی جلفا»hehv jhvdod , ndnkd [gth
این حمام، در جنوب شرقی جلفا قرار گرفته، که از لحاظ خصوصیات فیزیکی شبیه حمام کردشت می باشد، که از یادگاری های دوره قاجاریه است. از دیگر آثار شهر جلفا، می توان به دو "ساختمان گمرک و تلفنخانه متعلق به دوران قاجار، یخچال بوزخانا، پل چوبی و پل آهنی" اشاره کرد.
«کلیسا سنت استپانوس جلفا»;gdshd skj hsj\hk,s
کلیسای سنت استپانوس جلفا، در ۲۶ کیلومتری غرب جلفای ارس در محلی به نام قریه قزل وانگ (صومعه قرمز )، در نردیکترین روستای دره شام از دهستان ارس در کنار بخش پلدشت شهرستان ماکو واقع شده است، سابقا راه کوهستانی مالرو داشت و از سال ۱۳۵۰ راه ماشین و هموار آن ساخته شده و چون در دامنه رشته کوههای ماقارات قرار گرفته، به آن عبارت ماقارات سنت استپانوس نیز گفته می شود!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نام این کلیسا، بر گرفته از استپانوس مقدس است؛ این شخص، یکی از اولین مومنانی بوده که به خاطر ایمان راسخ خود به شهادت رسیده است. استپانوس، در میان مسیحیان سمبل ایمان راسخ بوده و به او لقب ناخوتکا داده اند، استیفان یا استپاتوس، نخستین کسی بوده که به واسطه تعصب و خشم یهودیان، سنگ سار شده و به شهادت رسید، این حادثه در ۲۶ دسامبر سال ۳۷ میلادی در اورشلیم اتفاق افتاد و از آن تاریخ به بعد مسیحیان جهان همه ساله در روز مزبور مراسمی به نام وی بر پا میکنند.
کلیسا جلفا، در محوطه ای سرسبز قرار گرفته، بنای آن استوانه ای است و گنبد مخروطی شکل آن را می پوشاند. تمام قسمتهای بنا از حصار و سنگهای لاشه ساخته شده است، این کلیسا قرینه ای را نیز در ساحل شمالی ارس دارد؛ وجود این دو قرینه نشان می دهد که بنای این دو کلیسا هنگامی صورت گرفته که یک قدرت واحد بر هر دو طرف ساحل، فرمان میداد!
از بلندترین قله کوههای این منطقه، میتوان از: کوه علمدار ـ فلک داغی (قله میشو) کوه سنگبوران و گچی قالاسی نام برد. جلفا ابشار آسیاب خرابه سوغات بازار ارس کلیسا پل ایرانگردی توریستی سفر بازدید دیدنیهای جاذبه گردشگری شهر دیدنی های آثار تفریحی تاریخی نقاط مکانهای جاهای مناطق مکان اماکن طبیعی رودخانه شهرستان آرامگاه امامزاده.
آن چه از پل ضیاءالملک در طرف ایران و درست لب ارس و بغل پاسگاه انتظامی، مرزی عباسی هنوز هم استوار و مقاوم در برابر این همه ناملایمات و نامهربانی های طبیعت و انسان های بی ملاحظه و بی عاطفه ایستاده است، با اینکه مخروبه و در و دیوار و سقف آن فرو ریخته، ولی دیوار بلند و ستون مانند آن، با همه زیبایی هنر و دقت و مهارت به کار رفته اش سر به آسمان ساییده و به خود می بالد و تاریکی های حاکم بر چهره تمدن محیرالعقول گذشتگان را می زداید، عبارت است از: دو برج در طرفین پل، که ارتفاع آن حدود ۲۰ متر بوده و قطر آنها به ۶٫۵ متر بالغ می گردد، و عمق برجها تا ۱۰ متر هم میرسد؛ که در برج شرقی پل در قسم فوقانی آن، آثاری از منبت کاری به وسیله کاشی آبی رنگ وجود دارد؛ که متاسفانه تخریب گشته است.
«آبشار آسیاب خرابا»hfahv hsdhf ovhfh
آسیاب خرابه یا خَرابا دَییرمان، یکی از زیباترین مناظر دیدنی آذربایجان شرقی است، قبلا در این محل چند باب آسیاب آبی وجود داشت که با استفاده از این آبشار کار می کردند، اما در حال حاظر خرابه ای بیش از آن باقی نمانده است؛ به همین دلیل به نام آسیاب خرابه معروف شده است.
آب این چشمه زیبا و زلال از کوه کیامکی، یکی از کوه های بلند منطقه دیزمار غربی ارسباران وشهرستان مرند و بخش زنوز سرچشمه می گیرد، در مظهر چشمه درختان انجیر بسیار روییده است و آب پس از آبشار زیبا که شاید در ایران کم نظیر باشد؛ به صورت یک رشته جویبار به هم پیوسته به سمت درّه جاری میشود!
امام زاده شعیب، در روستای دوزال جای دارد، این روستا در ۲۰ کیلومتری شمال خروانق بر فراز کوهی قرار گرفته؛ که مشرف بر رود ارس و مرز جمهوری آذربایجان است.
“امام زاده سید محمد نوجه مهر”hlhl chni sdn lpln k,[i liv
در کنار رود ارس، در روستای نوجه مهر، امام زاده محمد نوجه مهر معروف به (( سید محمد آقا )) قرار دارد. مقبره این امام زاده، که او را به نوادگان امام موسی کاظم (ع) نسبت می دهند؛ تجدید بنا شده و دارای ضریح بسیار زیبای است! این آرامگاه نزد مردم از تقدس و احترام بسیار برخوردار است و هر سال کشاورزان آن نواحی پس از برداشت محصول، برای زیارت و ادای نزورات خود به این امام زاده می روند.
"کردشت جلفا";vnaj [gth
روستای کردشت یا کوردشت، در تاریخ جنگهای ایران و روس، مرکز ستاد مرحوم عباس میرزا نائب السلطنه بوده، که بالطبع عبور و مرور از رودخانه ارس در جلفا را موجب میگردیده است. وجود حصار و برجک های دیده بانی، از یک وضعیت فوق العاده و استراتژیک در آن زمان حکایت می کند.
مجموعه کردشت: این مجموعه شامل: هشت بنای تاریخی اعم از حمام بزرگ، عمارت، حمام کوچک، مسجد غریب، دیوانخانه، یخچال، قلعه عباس میرزا و ساخلو (پادگان نظامی) میباشد.
حمام کردشت جلفا: این حمام، یکی از زیباترین حمام های آذربایجان است؛ که با معماری اصیل سنتی در روستای کردشت، از توابع جلفا و در کنار رود ارس قرار دارد. این حمام، در میان باغ بزرگی ساخته شده، دارای یک هشتی به صورت هشت ضلعی، به ابعاد ۳٫۵ در ۳٫۵ و به ارتفاع ۴٫۳ متر است که یکی از اضلاع، درب ورودی و یکی دیگر راه ورود به رختکن یا سربینه است!
"روستای اوشتبین جلفا" v,sjhd hajfdk
یکی از قدیمیترین و زیباترین روستاهای حاشیه رود خانه ارس، روستای اشتبین است. خانه های مزین به سر درها و کتیبه های مرمرین دوره صفویه و طبیعت جذاب با جنگلی از میوه های متنوع، این روستا را دهکده سلامت نام نهاده و در زمره آثار ملی ثبت شده قرار داده است.
این مطالب منحصر بفرد را تنها در صفحه اصلی این سایت بخوانید
راز های خوشبختی و راه سعادت بشر – بت های قلبت رو بشکن – قوانین خوشبختی بشر
حمایت از زنان و کودکان _ سقط جنین – عشق جنسی ، عشق آسمانی – سرگذشت های عبرت آموز
* از دیگر آثار دیدنی شهرستان جلفا می توان به: "کاروانسرای خواجه نظر جلفا، پل چوبی و پل آهنی جلفا، قلعه جمهور جلفا، کلیسای ننه مریم جلفا ، کلیسای چوپان جلفا ، آبشار ماهاران جلفا و ..." اشاره کرد.
“زیرساخت های اقتصادی و صنعتی جلفا”
شبکه ریلی جلفا: خط آهن جلفا – تبریز، اولین (۱۰۰ سال قبل) و تنها خط آهن برقی ایران است؛ که منطقه آزاد ارس را از شمال به آسیای میانه، قفقاز، روسیه، دریای سیاه ترکیه واروپا، از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان و از شرق به کشورهای cis وصل مینماید.
شبکه جاده ای جلفا: محور تبریز جلفا، ارتباط مبادی ورود و خروج شهرستان جلفا، را ازطریق جلفا، نوردوز و خداآفرین، با جمهوری خود مختار نخجوان و کشورهای ارمنستان و آذربایجان بر قرار میکند. محور مرزی از بازرگان تا بیله سوار، ارتباط اروپا را با کشورهای cis برقرار میکند.
شبکه هوایی جلفا: استفاده از فرودگاه تبریز و فرودگاه نخجوان.
انرژی: در حال حاضر تمامی حاملهای انرژی (نفت ،گاز، برق) در منطقه جلفا، به اندازه کافی وجود دارد.
مخابرات: منطقه جلفا، بطور کامل تحت پوشش شبکه مخابراتی کشور قرار دارد.
طرح های زیر ساختی در دست مطالعه و اجرا: حداث فرودگاه جلفا، توسعه بزرگراه تبریز-مرند-جلفا، ایجاد شهرک های صنعتی و شبکه ریلی جلفا – اصلاندوز.
«منطقه آزاد ارس»lkxri hchn hvs
منطقه آزاد ارس، با برخورداری از مرز مشترک با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان و وجود خطوط ارتباطی با اروپا و منطقه قفقاز، ترکیه و حوزه مدیترانه و قرارگیری در کریدورهای بین المللی حمل و نقل، پیشینه تاریخی اقتصادی قابل توجه، اقلیم مناسب، منابع غنی آب، مراتع و ذخیرهگاههای جنگلی، قابلیتهای توسعه گردشگری در زمینه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی و ورزشی بین-المللی و پتانسیل بالای رشد و توسعه صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدماتی و علمی و آموزشی به طور با لقوه نقش حائز اهمیتی را در ارتباط با چشم انداز بیست ساله به خود مختص کرده است.
وجود معادن غنی و ایجاد صنایع وابسته و نزدیکی به شبکه های زیربنایی، زمینه های توسعه تکنولوژی های نوین، (بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی وIT) زمینه را برای حضور موثر در عرصه ملی در جهت رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی و کسب جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن آوری در منطقه، را فراهم میکند. همچنین سابقه تاریخی مرکزیت تجاری منطقه و توانمندی های بالای صادراتی و با فراهم سازی زیرساخت های توسعه، فعالیت های بازرگانی در کنار گمرکات و مراکز تخلیه و بارگیری کالا، می تواند بسترساز تعامل سازنده با جهان باشد.
برگرفته از سایت استانداری اذرباییجان شرقی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جلفا، شهرستانی مرزی در شمال استان آذربایجان شرقی است؛ و در لغت به معنی بافنده است. جلفا در قدیم مرکز پرورش کرم ابریشم بوده و مردم جلفا، در تولید ابریشم و پارچه های حریر تخصص داشتند. به دستور شاه عباس صفوی، در حدود ۳۰۰۰ خانوار ارمنی از جلفای ارس، به اصفهان کوچ نمودند؛ تا در امر تولید و صدور ابریشم از راه خلیج فارس؛ که مهمترین کالای صادراتی ایران آن زمان بود، فعالیت نمایند. هنوز هم محله ای ارمنی نشین در اصفهان به این نام وجود دارد.
کار مردم جلفا، کشاورزی و فعالیت اداری و گمرکی است. در سالهای اخیر، ایجاد تسهیلات در تردد مرزی، تشکیل بازارچه های مرزی، وجود گمرک و مبادله کالا و مسافر از طریق جلفا، سبب جذب جمعیت و رونق تجارت در آن گردیده است. وجود گمرک مرزی ایران و جمهوری آذربایجان در جلفا، جلفا را به ناحیه ای مهاجر پذیر تبدیل کرده است.
منابع:َanobanini
جلفا، از نظر زنبور داری: پرورش زنبور عسل و دام داری، از مشاغل اصلی اهالی است. منطقه ی سراب، به علت قرار گرفتن درجلگه هموار و دارا بودن خاک های غنی و رسوبی و آب کافی، یکی از مراکز عمده پرورش دام در آذربایجان، به حساب میاید، به طوری که گاوهای نژاد سراب معروفیت خاصی دارد. پرورش دام در جلفا، شامل: گاو شیری، گوساله پرواری، گاو میشی، گوسفند، بز و میش می شود. پرورش طیور درحد خودکفایی و شامل: مرغ گوشتی، تخمی و مرغ بومی است. علاوه بر آن پرورش ماهی(قزل آلا، کپور و سفید)، نیز در شهرستان جلفا انجام می شود. پرورش زنبور عسل، در شهرستان سراب به دو صورت بومی و مدرن انجام گرفته از جایگاه خوبی برخوردار است!
“پل شاه عباسی جلفا”\g ahi ufhsd [gth
در ۱۲ کیلومتری جلفا و مجاور پاسگاه ژاندارمری شاه عباسی، پل تاریخی بر روی رودخانه ارس وجود دارد که دو سوم آن ویران شده و فقط دو جناح شمالی و جنوبی آن باقی مانده است. این پل، در قسمت خاوری پاسگاه و درست در جنوب دهکده قدیمی جلفا (که اینک در خاک روسیه قرار دارد)، روبروی آن ساخته شده است. این پل از یادگارهای جالب شاه عباس صفوی و در زمره بناهای متعدد و عام المنفعه است. قسمتی از پل، در خاک روسیه و قسمتی در خاک ایران قرار گرفته است. ارتفاع پایه جنوبی آن، که از سنگ های تراش داده شده بنا گردیده، از سطح رودخانه در حدود ۱۰ متر است. سبک بنای پل، کاملا شبیه به دیگر ساختمان های سنگی دوره صفوی میباشد. قسمتی از زایده جنوبی پل، که در خاک ایران قرار دارد؛ نشان می دهد که پل عریضی بوده و پهنای آن به ۸ متر بالغ میشده است. می توان حدس زد که پل در شکل اصلی خود پنج چشمه داشته که به کلی از بین رفته است!
“تپه آتشکده (تپه گرگر) جلفا”j\i hja;ni [gth
این تپه، در دهستان گرگر جلفا، در۴۴ کیلومتری شمال مرند و ۱۲۰ کیلو متری شمال باختری تبریز قرار گرفته است. در این تپه نمونه هایی از سفال مربوط به دوره پارتی و سکه هایی از دوره اشکانی به دست آمده است. در طبقات بالای تپه، مقدار زیادی سفال اسلامی نیز مشاهده شده؛ که نشان می دهد در دوره های ا سلامی نیز این تپه مسکونی بوده است. در هر حال، تپه گرگر یا تپه آتشکده به ارتفاع ۲۰ متر و قطر تقریبی ۱۵۰ متر، در زمره تپه های غنی و سرشار باستانی به شمار میرود.
برگرفته از وبلاگatropatena.arzublog
این مطالب منحصر بفرد را تنها در صفحه اصلی این سایت بخوانید
راز های خوشبختی و راه سعادت بشر – بت های قلبت رو بشکن – قوانین خوشبختی بشر
حمایت از زنان و کودکان _ سقط جنین – عشق جنسی ، عشق آسمانی – سرگذشت های عبرت آموز
جمعیت شهرستانهای استان آذربایجان شرقی، برپایهٔ اطلاعات ادارهٔ کل ثبت احوال استان آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۸ خورشیدی:
ردیف | نام شهرستان | مرکز | جمعیت |
---|---|---|---|
۱ | تبریز | تبریز | ۱٬۶۴۲٬۰۲۷ |
۲ | مراغه | مراغه | ۲۴۴٬۴۵۸ |
۳ | مرند | مرند | ۲۴۰٬۷۳۹ |
۴ | میانه | میانه | ۱۹۷٬۸۱۹ |
۵ | اهر | اهر | ۱۵۵٬۹۷۷ |
۶ | سراب | سراب | ۱۳۸٬۹۸۰ |
۷ | بناب | بناب | ۱۳۲٬۱۲۱ |
۸ | شبستر | شبستر | ۱۲۷٬۸۲۳ |
۹ | ملکان | ملکان | ۱۰۵٬۸۸۹ |
۱۰ | آذرشهر | آذرشهر | ۱۰۴٬۶۶۴ |
۱۱ | بستانآباد | بستانآباد | ۱۰۱٬۶۲۸ |
۱۲ | کلیبر | کلیبر | ۹۲٬۴۲۴ |
۱۳ | عجبشیر | عجبشیر | ۸۶٬۹۲۴ |
۱۴ | اسکو | اسکو | ۷۷٬۸۳۴ |
۱۵ | هریس | هریس | ۷۱٬۳۷۳ |
۱۶ | هشترود | هشترود | ۶۸٬۴۳۴ |
۱۷ | جلفا | جلفا | ۵۵٬۱۳۲ |
۱۸ | ورزقان | ورزقان | ۴۹٬۹۲۰ |
۱۹ | چاراویماق | قرهآغاج | ۳۶٬۳۲۹ |
برگرفته از سایت ویکی پدیا
راز خوشبختی و راه سعادت انسان-عالی ترین هدف خلقت(ادمک های اطراف تو)-بت های همیشگی قلبت رو بشکن-معنای خوشبختی واقعی-حقوق حیوانات(حمایت از حقوق حیوانات)-زنا زاده هم،جانشین خدا بر زمینه -دختر و پسر زیر بیست سال- کودک آزاری-یک خبر وحشتناک(روابط نا مشروع خانوادگی)-خدا ظالم نیست-پولدار شدن-حاجت روا شدن(اجابت دعا)-چگونه پولدار شدن سعادت مند شویم –شهر اهر-شهر تبریز-شهر مراغه-شهر مرند-شهر بناب-شهر شبستر-شهرستان جلفا-شهرستان هشترود-شهر میانه-شهر ملکان-شهر سراب-شهر آذرشهر-شهرستان کلیبر-استان اذربایجان شرقی-استان اذربایجان غربی-شهرستان ارومیه-شهر مهاباد-شهرستان سلماس-شهرستان خوی-شهر میاندواب-شهرستان نقده-ایستا روستای مرموز در قلب ایران-شهرستان طالقان-شهرستان نظرآباد-شهر ساوجبلاغ(هشتگرد)- شهرستان اقلید-شهرسورمق-استان البرز(شهر کرج)-شهرستان آباده-شهرستان مرودشت-شهر شیراز-استان فارس-ضعف اعصاب-ارامش اعصاب-محمد شهر کرج-ماهدشت کرج-مشکین دشت کرج-کمالشهر کرج-چهار باغ کرج- شهر جدید هشتگرد-شهرستان فیروز آباد-شهر جهرم-شهر کازرون-شهر ارسنجان-شهر داراب- شهر پاسارگاد-شهر بوانات -استهبان-شهر خرامه-شهر خرم بید-شهر خنج-شهر زرین دشت-شهر سپیدان-شهر سروستان-شهرستان فراشبند-شهر فسا-شهر قیروکارزین-شهرستان کوار-شهرستان گراش-شهرستان لارستان-شهر لامرد-شهرستان ممسنی-شهرستان نی ریز-استان گیلان-شهر فومن-شهر آستارا-شهرستان رودبار-شهر رودسر-شهر لاهیجان-شهرستان آستانه اشرفیه-شهر بندر انزلی-شهر رشت-شهر لنگرود-استان سمنان-شهرستان دامغان-شهرستان شاهرود-شهرستان گرمسار-شهرستان مهدیشهر-شهر ایوانکی-شهر آرادان-استان مازندران-شهرستان آمل-شهر چالوس-شهر محمودآباد-شهر رامسر-شهرستان نور-شهر بابل-شهر ساری-شهر قائمشهر-شهر بهشهر-شهر تنکابن-شهر نوشهر-شهر نکا-جزیره زیبای کیش