خداآفرین-منطقه ازاد ارس khodaafarin-Aras free trade

خداآفرین پر از زیباییست باید ان را شناخت khodaafarin is full of beauty It recognition should : پایگاه اطلاع رسانی ارس خداافرین

مدیر وبلاگ مهندس احد درویشی

 کارشناسی ارشد عمران سازه

 web master: civill engeineer ahad darvish

دکتر الله قلی قلی زاده نماینده کلیبر خداافرین و هوراند

در تلگرام کانال سایت رو دنبال کنید

برای درج تبلیغات با ما تماس بگیرید

09194398546      درویشی

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران

شکوفایی تمدن بشر، برآیند ایده های مهندسین تلاشگر است

رهبر من،طلای نار لاله هایی،امید قلب عاشقایی ،خمینی زمان مایی

ارزو مه همیشه یاور توباشم،میون لشکر تو باشم،علی اکبر تو باشم

چشم اسمونی تو ،اهل روزه حسینه،توی دست زخمی تو ،پرجم پیر خمینه

گل سرخ پرپر من،پر مزن برابر من

تا من زنده هستم و مسولیت دارم

نخواهم گذاشت این حرکت ملت

به سوی ارمانها ذره ای منحرف شود

سال اقتصاد مقاومتی ،اقدام و عمل

دکتر روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران

دولت تدبیر وامید

در محک

 امید ادامه دارد

کودکی ادامه دارد

         منطقه ازاد تجاری ارس

شورای عالی مناطق ازاد و ویژه

اقتصادی

آخرین نظرات

فال حافظ

مدیروبلاگ:

ضمن ابراز همدردی با اسیب دیدگان و  تسلیت به بازماندگان این حادثه ،برای درگذشتگان رحمت و غفران الهی آرزو می کنم.

در سوگ قربانیان سیلی که هیچ‌کس از آمدنش باخبر نبود!

این اتفاقات تلخ در حالی رخ داد که هرچه آرشیو اخبار هواشناسی را مرور می‌کنیم، کمتر نشانه‌ای از پیش بینی سیلاب می‌یابیم. درست مثل حکایت طوفان روز گذشته که کرج و تهران را درنوردید و بعد از تیره و تار کردن آسمان این شهرهای پر جمعیت و مختل کردن زندگی مردم، راهی شهرهای شرق پایتخت شد و یادآور طوفانی بود که چندماه پیش در تهران به وقوع پیوست و به جان باختن چند تن منجر شد.


عصر روز گذشته کسی باور نمی‌کرد که قرار است شب به چنان حوادث هولناکی گره بخورد که مجبور شویم ستاد بحران شکل دهیم، گروه هایی را برای یاری به مردم گسیل کنیم و دست آخر به برخی ماموریت دهیم که میان گل‌ولای برجای مانده از سیلاب، دنبال خودروهای گمشده و پیکر بی جان هموطنانمان بگردند، اما همه آنچه فکرش را نمی‌کردیم از راه رسید و غافلگیرمان کرد.


به گزارش «تابناک»، در آخرین روز تعطیلات عید فطر و در ساعاتی که بازگشت مسافران به منازل، لحظه به لحظه بر شدت ترافیک جاده‌ها می‌افزود و به روال همیشه، محورهای ارتباطی شهرهای شمالی به تهران و کرج، جای سوزن انداختن نداشت و تحت تدابیر ویژه ترافیکی (مانند یک طرفه شدن محور) قرار داشت، وضعیت جوی به یکباره دستخوش آنچنان تغییراتی شد که هنوز بسیاری در شوک وقوع آن هستند.

بارش شدید باران در عرض چند ساعت چنان سیلابی به راه انداخت که کمتر به یاد داریم در این وسعت جغرافیایی به وقوع پیوسته و خسارت آفرینی کرده باشد و عجیب اینکه هیچ هشداری مبنی بر وقوع چنین رویدادی مخابره نشده بود؛ گویی حتی مسئولان هواشناسی هم باور نمی‌کردند که در اوج خشکسالی و در روزهایی که اثرات کمبود بارش ها به شدت بروز کرده و نگرانی های فراوانی به دنبال داشته، ناگهان بارانی در این حجم فرو ببارد و چنین عواقبی به همراه داشته باشد.

حالا از بسیاری از شهرهای کوهپایه‌ای البرز خبر می‌رسد که سیلاب چه ویرانی ها که به بار نیاورده و چه خسارت های جانی و مالی که تحمیل نکرده است؛ آنقدر که جاده مشهور چالوس را هم در نوردیده و موجب برخورد زنجیره‌ای از خودروهای عبوری و مفقود شدن ده ها خودرو را فراهم آورده که تا ظهر امروز مسئولان از بی خبری درباره سرنوشت سرنشینانش خبر دادند و هنوز جست‌وجو برای یافتن خودروهای مفقود شده و سرنشینانی که نتوانستند از مهلکه جان به در ببرند، ادامه دارد.

اوضاع به حدی وخیم است که مرتفع کردن انسداد جاده هراز که در آن کوه ریزش کرده بود و همچنین بازگشایی جاده چالوس که سیلاب قسمتهایی از آن را شسته و برده بود، تا ساعاتی پیش ادامه داشت و البته هنوز تمامی مشکلات این محورها رفع نشده تا کماکان مطمئن ترین راه ارتباطی بیست و پنج میلیون جمعیتی که در استان های شمال و جنوب البرز، یعنی گیلان، مازندران و گلستان با تهران و البرز زندگی می‌کنند، محور قزوین رشت و جاده فیروزکوه باشد و جای خالی بزرگراه ساخته نشده تهران-شمال به شدت خودنمایی کند.

این در حالی است که از بسیاری شهرهای کوهپایه ای البرز اخبار فراوانی درباره خسارات وارد آمده از سیلاب مخابره می‌شود و فیلم های دلهره آوری از تخریب ساختمان های چند طبقه مسکونی در شهرهایی چون سوادکوه، در شبکه های اجتماعی دست به دست می‌چرخد تا بدانیم به چه میزان از رعایت اصول ساخت و ساز غفلت کرده و می‌کنیم و این ترس وجودمان را فرابگیرد که اگر سیلاب بعدی نیمه های شب و با سرعت بیشتری به وقوع بپیوندد، چه فاجعه انسانی ای رقم خواهد خورد؟

اما همه این خسارات در مقابل تلفات جانی این سیلاب هیچ است؛ تلفاتی که تا به این لحظه به 14 تن رسیده و احتمال افزایش آن وجود دارد چراکه جست‌وجوها ادامه دارد و وسعت جغرافیایی منطقه آسیب دیده زیاد است؛ هرچند بیشتری آسیب ها به مناطقی چون کن در شمال پایتخت، سوادکوه در جنوب مازندران و ارتفاعات البرز وارد آمده است.

پیش بینی هواشناسی برای هوای امروز چیست؟ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این باره می‌گوید: در این خصوص اطلاعی ندارم اما از شهروندان می‌خواهم که به اطلاعیه‌ها و هشدارهای هواشناسی و همچنین اطلاعیه‌های محلی توجه داشته باشند؛ باتوجه به این که در این فصل ممکن است مجددا شاهد باران‌های تابستانی باشیم لذا لازم است کسانی که قصد عزیمت به ساحل دریا یا اسکان در حاشیه رودها را دارند موارد ایمنی را رعایت کرده و از برپا کردن چادر و یا متوقف کردن خودروهایشان در نزدیکی رود جدا خودداری کنند.

همه این اتفاقات تلخ در حالی رخ داد که هرچه آرشیو اخبار هواشناسی را مرور می‌کنیم، کمتر نشانه‌ای از پیش بینی سیلاب می‌یابیم. درست مثل حکایت طوفان روز گذشته که کرج و تهران را درنوردید و بعد از تیره و تار کردن آسمان این شهرهای پر جمعیت و مختل کردن زندگی مردم، راهی شهرهای شرق پایتخت شد و یادآور طوفانی بود که چندماه پیش در تهران به وقوع پیوست و به جان باختن چند تن منجر شد.

این در حالی است که اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به سوالی  درباره اینکه «آیا هواشناسی بروز سیل و طوفان در شب گذشته را با این شدت پیش بینی کرده بود یا خیر؟» به ایسنا گفت: حوادثی مانند زلزله را نمی‌توان پیش بینی کرد اما در مورد طوفان و سیل شب گذشته هواشناسی پیش بینی‌های لازم را انجام داده و در اطلاعیه‌ خود اعلام کرده بود که بارش شدید باران همراه با وزش شدید باد و آب گرفتگی معابر محتمل است اما اینکه توقع داشته باشیم هواشناسی بخواهد حتی میزان خسارات و تلفات را هم از قبل پیش بینی و براساس آن اطلاعیه دهد، شدنی نیست.

شاید در شرایطی که ورود کشور به دوران چند ساله خشکسالی پیش بینی نشده و برنامه‌ای برای مقابله با آن تدارک دیده نمی‌شود، توقع زیادی است که انتظار داشته باشیم وقوع سیلاب، هرچند از نوع مرگبارش، به درستی و به موقع پیش بینی شده و نسبت به عواقب آن به شهروندان هشدار داده شود!


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی